music box

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πού Πάμε?

Έχεις παρατηρήσει τι γίνεται γύρω μας;
Στην Αλβανία, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο, στην Τυνισία ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και φωνάζει...
Στην Ελλάδα η κατάσταση μου θυμίζει την ηρεμία πριν την καταιγίδα.
Ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνεται και τα μαγαζιά ερημώνουν.
Χρήμα στην αγορά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Την αγορά την συντηρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι στην ουσία οι μόνοι που πληρώνονται στην ώρα τους. Αν και αρκετά μειωμένα τα λεφτά που παίρνουν, σήμερα είναι τα μόνο σίγουρα αμειβόμενο προσωπικό στην Ελλάδα.
Αρχίζω και βλέπω/συναντώ/μιλώ με άτομα που έχουν πάνω από χρόνο άνεργα και δεν ξέρω πως να συμπεριφαρθώ...αμηχανία.
Το άσχημο είναι ότι δεν βλέπω πως μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. Δεν βλέπω κάτι στο οποίο να είμαι αισιόδοξος.
Οι πολιτικοί του τόπου μας είναι ακριβώς ο καθρέπτης μας. Ανύπαρκτοι.Ευθυνόφοβοι. Θρασυδειλοι. Είρωνες. Κλέφτες.
Οι επιχειρηματίες του τόπου είναι κερδοσκόποι.
Με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση έχουμε φτιάξει τις οικονομίες της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Τους βοηθούμε με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν χρήμα, να σταθούν στα πόδια τους και να πιάσουν τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση. Σε αντίθεση με εμάς που οι μεγάλες εταιρίες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη.
Οι βιομήχανοι είναι ανύπαρκτοι...Όταν ακούω για τον Σ.Ε.Β. με πιάνουν τα γέλια...Ποιά διάολο είναι η βιομηχανία στην Ελλάδα για να έχουν και σύλλογο? Τα ξύλινα επιτραπέζια παιχνίδια που φτιάχνουμε? Το πιο σύντομο ανέκδοτο στην παγκόσμια αγορά είναι το προιόν με την ένδειξη Made in Greece. Αν το βρεις κάπου κράτα το...είναι συλλεκτικό.
Η μόνη μας αντίδραση είναι στο κάπνισμα και στα διόδια. Δυστυχώς.
Στις εκλογές πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουμε. Αυτούς που αθώωσαν τους προηγούμενους γιατί και οι προηγούμενοι νωρίτερα είχαν αθωώσει αυτούς.
Η μεγαλύτερη υποκρισία στην Ελλάδα είναι η κάθε είδους ασυλία.
Η βουλευτική ασυλία και ο σύντομος χρόνος παραγραφής των αδικημάτων των βουλευτών τους δίνει στην ουσία το ακαταλόγιστο. Ξέρουμε ότι ο τάδε έκλεψε και τώρα είναι στην επαύλη του και τρώει και πίνει με τα λεφτά μας αλλά δεν μιλάμε. Όμως η βουλευτική ασυλία δεν του δόθηκε για να κλέψει με την ησυχία του. Του δόθηκε για να πει ιδέες ριζοσπαστικές για το καλό του τόπου και για ενέργειες που πιστεύει ότι θα ωφελήσουν αυτήν την ρημάδα την χώρα ακόμη και αν φαίνονται λάθος στον πολύ κόσμο. Σε τέτοιες πράξεις έχει το ακαταλόγιστο και όχι στις μίζες και στα ρουσφέτια.
Το φοιτητικό άσυλο τώρα για το οποίο έγινε τόσος ντόρος τις τελευταίες μέρες.....
Για ποιόν λόγο υπάρχει?
Τα τελευταία χρόνια όποτε έρχεται το θέμα αυτό προς συζήτηση μονίμως αφορά κάτι αναρχικούς που σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα και μετά κρύβονται στον χώρο του πανεπιστημίου μαζί με τις μολότωφ τους ,τους λοστούς τους και τα κράνη τους.
Για αυτό δημιουργήθηκε το άσυλό?
Για την προστασία των αναρχικών?
Η αναρχία είναι είναι το χάος. Αυτό δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Δεν σου μαθαίνουν το χάος . Σου μαθαίνουν την τάξη, την δημιουργικότητα. Σου ανοίγουν το μυαλό σε νέους ορίζοντες. Δεν σου ανοίγουν το κεφάλι με πέτρες.
Το άσυλο δημιουργήθηκε γι ανα προστατέψει αυτήν την ελευθερία σκέψης, δημιουργίας και αναβάθμισης της προσωπικότητάς σου που σου προσφέρει το πανεπιστήμιο.
Οι μετανάστες που μπήκαν μέσα στην σχολή ΔΕΝ έχουν καμμία σχέση με το άσυλο. Πρέπει να μπει η αστυνομία να τους πιάσει και να τους βγάλει.
Οι αναρχικοί που χωρίς λόγο και αιτία σπάνε αυτοκίνητα και ξένες περιουσίες ΔΕΝ έχουν καμμία σχέση με το άσυλο. Πρέπει να μπει η αστυνομία να τους πιάσει και να τους βγάλει., ειδάλλως να πάρουμε και εμείς οι υπόλοιποι από έναν λοστό και να μπούμε μέσα στο πανεπιστήμιο(που μπορούμε να το κάνουμε αφού δεν είμαστε αστυνομία) και να να πλακωθούμε στο ξύλο εμείς με αυτούς.

Δεν ξέρω σε αυτήν την χώρα είναι όλα στραβά.
Προσωπικά δεν βλέπω να την γλυτώνουμε την χρεωκοπία και τις αναταραχές....

Ζητώ συγγνώμη για το...σκόρπιο κείμενο.
Είναι διάφορες σκέψεις που έχω αυτόν τον καιρό και είπα να τις γράψω

Τα σέβη μου.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Γελειότητες Στην Κοζάνη...

Εντάξει....νόμισα ότι τα είχα δει όλα,αλλά δεν....
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του gap στην Κοζάνη μαζί με τους υπόλοιπους που είχαν προγραμματίσει να διαδηλώσουν , αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους και οι....ιδιοκτήτες των cafe-bars και των εστιατορίων....για να διαμαρτυρηθούν λέει για την ισχύ του αντικαπνιστικού νόμου!!!
Μας έστειλαν και μυνηματάκι στο facebook ζητώντας συμπαράσταση!?!
Η αφέλεια σε αυτήν την χώρα έπιασε κόκκινο.
Νομίζουν οι φίλοι μαγαζάτορες ότι τα μαγαζιά τους είναι άδεια εδώ και μήνες γιατί υπάρχει αντικαπνιστικός νόμος (που δεν εφαρμοζόταν στην πόλη της Κοζάνης και ο καθένας κάπνιζε όπου ήθελε).
Νομίζουν ότι αν δεν εφαρμοστεί θα ξαναγεμίσουν ασφυκτικά τα μαγαζιά τους...
Ρε παιδιά....μήπως η απελευθέρωση του καπνίσματος είναι η απάντηση στην ύφεση?
Μήπως το τσιγάρο θα μας βγάλει νωρίτερα από το ΔΝΤ?
Εγώ ο αφελής νόμιζα ότι δεν έβγαινε ο κόσμος εδώ και κάτι μήνες γιατί του τέλειωσαν τα φράγκα....και αυτά που του έμειναν δεν τα σκορπά για να πληρώνει 7 ευρώ το ποτό στην Κοζάνη...

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ας κοιτάξουν τα μαγαζιά να βρουν άλλους τρόπους να μαζέψουν κόσμο και ας αφήσουν τις μαλακίες σε περίοδο κρίσης.
Η παρουσία τους στην πλατεία της Κοζάνης σήμερα το απόγευμα ήταν τουλάχιστο αστεία.

Καλό βράδυ

υγ: Δεν είμαι καπνιστής, αλλά ούτε αντικαπνιστής.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι Μόνες Τρύπες Που Γαμάνε...




Ξέρω ο τίτλος είναι ανάρμοστος....Είναι όμως το καλύτερο σχόλιο/χαρακτηρισμός που έχω ακούσει/διαβάσει ποτέ για αυτό το συγκρότημα των παιδικών μας (και όχι) μόνο χρόνων....

Ανεβάστε λοιπόν την ένταση και αφήστε την ψυχή να ταξιδέψει...

Τα σέβη μου!


υγ: και..καλή χρόνιά να έχουμε