music box

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Ηρακλής Στην Β' Εθνική




Σε ένα πρωτάθλημα που βγαίνουν οι πρόεδροι των ομάδων και τσακώνονται σαν μικρά παιδιά (πιθανώς γιατί όπως και τα μικρά παιδιά όταν παίζουν με τα παιχνίδια τους μαλώνουν).
Σε ένα πρωτάθλημα όπου όλες οι ομάδες χρωστούν σε όποιον μιλά Ελληνικά,Αγγλικά,Ισπανικά και Πορτογάλικά (χρωστούν και στο Δημόσιο.Δεν ξέρω τι γλώσσα μιλούν εκεί.Ποτέ δεν κατάλαβα).
Σε ένα πρωτάθλημα που ο καθείς όταν κρίνει σκόπιμο μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο (συνομιλώντας με τους παίκτες και ενημερώνοντας τους για το τί κάνει η μάνα τους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή)
Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους συμπεριφέρονται ώς μαζοχιστές (από αυτούς που γουστάρουν να τους πετάς αυγά στο κεφάλι και να τους λες βρωμόλογα).
Σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει ατιμωρησία ακόμη και αν κλέψεις, ξεπλύνεις μαύρο χρήμα, βρίσεις, απειλήσεις, χτυπήσεις, στήσεις αγώνες (το ποδόσφαιρο απ'ότι φαίνεται είναι η εικόνα της κοινωνίας μας)
Σε ένα πρωτάθλημα όπου αν συγκεντρώσεις τις "μαύρες σελίδες του ποδοσφαίρου" που γράφτηκαν σε μια μόνο αγωνιστική περίοδο φτιάχνεις βιβλίο
Σε ένα πρωτάθλημα όπου αν η μπάλα είχε χέρια και πόδια, κάθε Κυριακή θα πλάκωνε στο ξύλο αυτούς τους 22 "παίκτες" που την κακοποιούν
Σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε Κυριακή μαζεύονται πανελλαδικά τόσοι θεατές όσοι πάνε να δούνε μόνο την ΛαΚορούνια στην Ισπανία.

Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα που κάποτε είχα ονομάσει Σούπερ Λίγδα αποφάσισαν χθες να ρίξουν τον Ηρακλή.
Ναι κύριοι σαν Ηρακληδέας ζορίστηκα.
Όχι ο Ηρακλής δεν ξεφεύγει από όσα έγραψα παραπάνω. Είναι μια ομάδα που παρηκμάζει.
Αυτο που με ξενίζει είναι η επιλεκτική τιμωρία μιας ομάδας και η ατιμωρησία τω υπολοίπων. Γιατί θα πρέπει να είμαστε αφελείς αν νομίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες είναι εντάξει στα οικονομικά τους.
Ευελπιστώ του χρόνου που θα πάρει η uefa τον έλεγχο να δούμε κάτι διαφορετικό.

Και τώρα τι?
Θα βγούνε τα μαγκάκια οι οπαδοί και θα τα σπάσουν.
Θα βγουν οι πρώην και οι νυν πρόεδροι και θα αποποιηθούν όλες τις ευθύνες.
Θα βγούνε οι μαλ... οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης και θα βγάλουν από μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση συμπαράστασης στο ιστορικό σωματείο του Ηρακλή με τα 100 χρόνια ιστορία και μπλα μπλα μπλα....
Θα διαλυθεί η ομάδα όπως διαλύθηκε και η ομάδα του μπάσκετ.
Θα μείνει ο Ηρακλής καμιά 5ετία στην Β.εθνική γιατί δεν θα υπάρχει κάποιος να την ανεβάσει γιατί κανείς δεν θα θέλει να μπλεχτεί και να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του.

Δεν ξέρω..είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την ομάδα. Από την άλλη δεν μου κάνει και καμία αίσθηση πλεον και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Πλήρης απαξίωση.

Καλό βράδυ.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ζήτω τα έκτροπα των άλλων

Σε αυτήν την χώρα γουστάρουμε να κράζουμε τους άλλους για τα χάλια τους και δεν κοιτάμε τα δικά μας.
Σήμερα κατακρίναμε τους αεκτζίδες για την βλακώδη συμπεριφορά τους, ξεχνώντας τι έκανε φέτος ο Ηρακλής στο Καυτατζόγλειο, ο Παοκ στην Τούμπα, Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναικό στο Καραισκάκη και πάει λέγοντας..

Είμαστε λαός λίγο....πως να το γράψω...κλαψομούνικος...καρμοίρης.
Έχουμε νοοτροπία χωριού.
Όταν βλέπουμε έκτροπα άλλων, φωνάζουμε αίσχος και ντροπή. Όταν τα έκτροπα τα κάνουμε εμείς, μουρμουρίζουμε "σιγά μωρε και τι έγινε"...

κάτι τελευταίο.
Είναι απαράδεκτο από τους εντεταλμένους δημοσιογράφους της κάθε ομαδούλας να ρίχνουν το φταίξιμο για τα επεισόδια στην αστυνομία.
Το γιατί είναι απαράδεκτο?
Δεν το γράφω. Μεγάλα παιδάκια είστε σκεφτήτε το μόνοι σας.

Καλό βράδυ!

υγ: Ελπίζω να αξιωθώ και να γράψω επιτέλους και καμιά χαρούμενη ανάρτηση...Μιζέριασα κι εγώ...