music box

Κυριακή 29 Ιουλίου 2007

1408 Μια πολύ καλή ταινία

Σας αρέσουν τα Θρίλερ?
Αν ναι το 1408 είναι για έσας. Και να μην περιμένετε να το δείτε σε ντι βι ντι (dvd στα ελληνικά) αλλά να τρέξετε στους κινηματογράφους... Ορισμένες ταινίες αξίζουν να τις δείς στην μεγάλη οθόνη.
Ακολουθεί μια πετυχημένη συνταγή ώς ταινία θρίλερ.
Καταρχάς το σενάριο στηρίζεται σε ιδέα του γκουρού του είδους . Πως είναι ο Φοίβος στα σκυλοσουξεδάκια ενα πράμα?
Φυσικά μιλάω για τον μέγιστο Stephen King.
Έχει πολύ καλή σκηνοθεσία. Καλές εικόνες όσο και ηχητικά εφέ πράγματα ικανά να σε κρατήσουν ξύπνιο μέσα στα σκοτάδια για 2 ώρες για να παρακολουθήσεις το εν λόγω πόνημα του Mikael Hafstrom(σκηνοθέτης).
Και αν σκιάζεσαι εύκολα (κλάνεις μέντες που λεει και ο λαός), δεν το κόβω να ξαναπηγαίνεις σε παλιό ξενοδοχείο. Ούτε καν για να απαυτώσεις καμμιά γκόμενα...
Πέρα απο την πλάκα όμως είναι μια ταινία στηριγμένη στην πολύ καλή ερμηνία του John Cusack ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος παίζει μόνος του (one man show) και δινει ρέστα.
Σε δεύτερους και αρκετά μικρότερους ρόλους ο Samuel L. Jackson και η Mary McCormack
Το στόρυ?
Ένας ερευνητής- συγγραφέας κάτι σαν τον Χαρδαβέλα της USA, ο οποίος δεν πιστεύει σε τίποτα αλλά τα κονομάει γράφοντας για στοιχειωμένα σπιτια, δωμάτια, στάβλους, κοτέτσια και άλλα, αποφασίζει να ερευνήσει ένα δώμα ένός ξενοδοχείου. Ο αριθμός του δωματίου? 1408. Η συνέχεια επι της οθόνης

τα σέβη μου
Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: