music box

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

A Nightmare On Elm Street





Ο κύκλος των ταινιών αυτών ξεκίνησε το 1984. Εγώ είδα για πρώτη φορά ταινία με τον Freddy όταν πήγαινα έκτη δημοτικού γύρω στα 1989. Φυσικά σε βιντεοκασσέτα. Φυσικά όχι στο σπίτι μου και φυσικά κρυφά απο την μάνα μου!


Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες είναι ίσως απο τις πιο cult ταινίες τρόμου που έχουν γυριστεί. Συνδύαζε τον τρόμο με την κωμωδία.


Ο Freddy Krueger ήταν ο αδιαφιλονίκητος σταρ των ταινιών. Ένας καμμένος (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τύπος με ένα...ψαλιδωτό χέρι, σκότωνε αμερικάνους teenagers κάνοντας την επίθεσή του μέσα από τα όνειρα των παιδιών. Ένα αρκετά πρωτότυπο για την εποχή story που κράτησε ξάγρυπνο πολύ κόσμο εκείνα τα χρόνια. Ένας κύκλος ταινιών που εκινήτο σκηνοθετικά στην πεπατημένη των splatter ταινών εκείνης της εποχής. Δηλαδή μια ταινία που δείχνει μια παρέα νέων να ξεπαστρευεται σιγά σιγά ώσπου οι τελευταίοι δύο να νικήσουν τον κακό.Ο οποίος στην προκειμένη περίπρωση ήταν ο αγαπητός Freddy.


Το βιντεάκι που σας δείχνω είναι η προαναγγελία της παρουσίας ή της επιστροφής του εφιάλτη. Το ποιηματάκι που λένε τα κοριτσάκια έχει καταχωρηθεί ώς μια απο τις πλεον αναγνωρίσιμες ατάκες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Τα΄λόγια είναι:


-One, two, Freddy's coming for you
- Three, four, better lock your door
- Five, six, grab your crucifix
- Seven, eight, better stay up late
- Nine, ten, never sleep again...


Δυστυχώς οι ταινίες αυτές δεν παίζονται απο την τηλεόραση ή παίζονται κάτι καθημερινές τα ξημερώματα.


Σε dvd δεν υπάρχουν στην Ελληνική Αγορά. Τουλάχιστο όχι στην Κοζάνη, ούτε στα seven. Ευτυχώς υπάρχει και το internet, όπου όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες και με ελληνικούς υπότιτλους...


Δεν υπάρχουν σχόλια: