music box

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Μια Κουβέντα Ακόμα

Ξέρω ότι έχει κουράσει πλέον αλλά είναι τραγικό το θέμα αυτό με τον Ζαχόπουλο. Κάθε μέρα βγαίνουν στην επιφάνεια και άλλες διαφθορές. Σε καθημερινή βάση πλέον βλέπουμε πως μια παρέα ατόμων (πείτε την παρέα της Θεσσαλονίκης ή όπως αλλιώς θέλετε) ρημάζει συστηματικά τον τόπο ξεπουλώντας ότι βρίσκουν μπροστά τους.
Ξεσπά το σκάνδαλο με αυτόν τον απίθανο τύπο που έπεσε από το μπαλκόνι και…χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
Παρόλο που αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς, παρόλο που όλη αυτή η ιστορία ακουμπά και τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν γίνεται απολύτως τίποτα!
Αντί αυτού είμαστε έτοιμοι να δούμε άλλη μια γενναία αρπαχτή στο ΧΑΑ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Είμαστε μπροστά στο ξεπούλημα των 2 μεγάλων λιμανιών της χώρας. Είμαστε μπροστά στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Αποκαλύφτηκε ότι αγοράζουμε οπλικά συστήματα σε τιμές διπλάσιες από τις κανονικές. Ο πληθωρισμός καλπάζει….
Η κυβέρνηση απολαμβάνει πλήρη στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς αυτήν την ανυπαρξία αντιπολίτευσης. Δεν έχω καθόλου σε εκτίμηση τον αρχηγό της κ. Παπανδρέου, αλλά δεν τον θεωρώ και τόσο ηλίθιο να αφήνει τέτοια ευκαιρία για σκληρή αντιπολίτευση που μπορεί να οδηγήσει την χώρα μέχρι τις εκλογές, να πάει χαμένη. Επομένως το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μια σιωπηλή συνέργια.
Τέλος να πω και για όλους εμάς, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, που καθόμαστε στον καναπέ και βλέπουμε την μάχη του Μάκη με τον Θέμο, του Χίου με τον Καμπουράκη και τα βυζιά της Μπεζεντάκου και εκφέρουμε άποψη για τα πάντα. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους μάγκες στα σπίτια μας ή στο….blog μας. Πιστεύω ότι αν δεν είμαστε οι τύποι των ανθρώπων που θα βγούμε στους δρόμους, πρέπει να φανεί η δυσαρέσκεια μας μέσα από τις εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν αυτές. Όταν τα δύο μεγάλα κόμματα αισθάνονται την σιγουριά ότι βρέξει χιονίσει θα πάρουν το 80% των ψήφων, τότε να είστε σίγουροι ότι η διαφθορά δεν πρόκειται να εκλείψει από αυτόν τον τόπο.

Καλό Βράδυ

8 σχόλια:

Elerran είπε...

Έτσι όπως τα βλέπω θα έχουμε εκλογές πριν το καλοκαίρι, και αυτό το 80% δεν το πιάνουν τα δυο κόμματα ούτε κατά διάνοια. Κάτι σε 70% μου φαίνεται πιο πίθανο.
Αν δεν έχουμε διασπάσεις...

δασκαλάκος είπε...

Μας εγγυάται τίποτα ότι αν καταρρεύσει ο δικομματισμός θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο; Μας εγγυάται τίποτα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει το 20% και το ΚΚΕ το 15%, μέσα από κυβερνήσεις συνεργασίας θα γίνουν όσα δεν έγιναν απ' το '75 και μετά; Τα δύο μικρά κόμματα παραμένουν εγκλωβισμένα σε έναν λόγο δογματικό, ξύλινο, ουτοπικό, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις διακυβέρνησης. Νέο κόμμα προς το παρόν δεν υπάρχει, αν και πολλά λέγονται και γράφονται. Όπως και νά 'χει όμως, φοβάμαι ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα κόμμα και ένας υποψήφιος πρωθυπουργός σε αποστολή καμικάζι: Να εκλεγούν μόνο και μόνο για να αναδιαρθρώσουν το κράτος, να εκσυγχρονίσουν τη δημόσια διοίκηση, να διαλύσουν το κατεστημένο στην Παιδεία, να βάλουν μπροστά τον ανταγωνισμό στην αγορά, αλλά με τρόπο που κανείς μεταγενέστερος, ούτε καν οι ίδιοι αν επανεκλεγούν, να μη μπορούν ν' αναιρέσουν τις αλλαγές! Σενάριο φαντασίας μου φαίνεται, παρά ρεαλιστική προοπτική για το μέλλον της χώρας...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε δασκαλάκο αν φτασει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει 20% αυτό θα σημαίνει οτι δεν θα υπάρχει αυτόνομη κυβερνηση. Οτι δεν θα μπορούν να περνανε τα διάφορα "περίεργα" νομοσχέδια νύχτα και καλοκαίρια. Οτι δεν θα ξεσκίζουν τον χαμηλόμισθο για να κονομανε οι καρχαρίες. Οτι δεν θα ανεβάζουν την τιμή της κιλοβατόρας καθε εξάμηνο σε βαρος του λαουτζίκου για να φτασει σε μια τιμή συμφέρουσα για τους απανταχου Βγενοπουλους Βαρδινογιαννηδες κα λοιπους ωστε να τους ξεπουλήσουν την ΔΕΗ όπως πάνε να κάνουν και με τα λιμάνια. Δεν θα υπήρχε κυβέρνηση ΝΔ τώρα με τόσα και τόσα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρω και σκάνδαλα γαλάζιων παιδιών αν υπήρχε και κάποιο άλλο κόμμα στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει το μεγάλο ποσοστό στα μικρά κόμματα. Ελπίζω να ήμουν διαφωτιστικός.

Κώστας είπε...

elerran,
με τον καινούριο εκλογικό νόμο που ψήφισαν προχτές και το 70% τους είναι αρκετό...

Κώστας είπε...

Δασκαλάκο,
όχι δεν μας εγγυάται κανείς ότι αν βγεί κυβέρνηση συνεργασίας ή αν πάρουν τα αριστερά κόματα απο 20% θα αλλάξει κάτι στον τόπο. Ούτε υπάρχει εγγύηση ότι θα γίνουν περισσότερα έργα σε μια τετραετία απο όσα έγιναν απο το 75 ως σήμερα.

Δεν χάνουμε όμως να δοκιμάσουμε!

Δεν θα βγούμε περισσότερο χαμένοι απο όσο είμαστε σήμερα.
Δεν θα βγούμε περισσότερο χαμένοι στην εισρροή ξένων επενδύσεων από όσο είμαστε σήμερα με μια δεξιά κυβερνηση (είμαστε στις τελευταίες θέσεις στην ευρώπη).

Όταν πιάνεις πάτο πρέπει να κάνεις την κίνησή σου. Και αυτή η κίνηση πρέπει να είναι ριζοσπαστική.
Δεν μιλώ για ΚΚΕ και ΣΥΝ.
Ας βγεί άλλο κόμμα. Ας αποδυναμωθούν τα δύο μεγάλα σε σημείο να νιώθουν ανασφάλεια.
Αυτή η αυθαιρεσία πρέπει να σταματήσει.

Κώστας είπε...

Kyro

Μην περιμένεις να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι οι...Συριζιώτες απο τους υπόλοιπους...
Απλώς θα δούν τα πράγματα απο μια άλλη σκοπιά.
Αυτήν την στιγμή ο δικοματισμός έχει κοινή γραμμή με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Αν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτωνθα υπάρχει περισσότερη δημοκρατία.
Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην δοκιμάσουμε ποτέ το συγκεκριμένο σχήμα ως χώρα.

patsiouri είπε...

Λυπάμαι παιδιά, πάλι η ΝΔ θα βγεί...είδατε πόσοι πήγαν να φιλήσουν το Μακαριστό...

Κώστας είπε...

"είδατε πόσοι πήγαν να φιλήσουν το Μακαριστό..."

...και τι σημαίνει αυτό?