music box

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Για Ποιά Ελληνική Ροκ Σκηνή Μιλάμε?



Πριν λίγο καιρό είδα στην τηλεόραση την διαφήμιση ενός ραδιοφωνικού σταθμού που μας προέτρεπε να τον ακούσουμε γιατί (όπως έλεγε) αυτός παίζει μόνο γνήσιο ελληνικό ροκ....
Σαν πρόβατο κι εγώ μπήκα στον κόπο να το βρώ στο ίντερνετ (καθώς δεν μένω στην πρωτεύουσα για να τον ακούσω απο το ράδιο) και τον ανοίγω....
15 λεπτά άντεξα.
Την επόμενη μέρα κάποια στιγμή είπα να τον ξανανοίξω μπας κι έπεσα σε λάθος εκπομπή.
Μια από τα ίδια.
Αυτό έγινε για 2-3 φορές ακόμη πριν απογοητευμένος σβήσω το εικονίδιο του σταθμού από τον υπολογιστή μου.
Αν αυτή η μουσική η άνευρη, η γλυκανάλατη, η χαζοχαρούμενη , αποτελεί την ελληνική ροκ μουσική σκηνή...το έχουμε χαμένο.
Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα τραγούδια καθώς δεν αξίζει τον κόπο.
Δεν υπάρχει όμως πλέον ούτε ο στίχος, ούτε ο καλλιτέχνης που θα σε ωθήσει να πεις φωναχτά ένα τραγούδι. Που θα θυμώσεις με αυτό. Που θα το καραγουστάρεις.
Μιλώ φυσικά για την νέα ροκ σκηνή. Αυτήν που προσπαθεί να μας πασάρει ο κάθε τρέντυ σταθμός. Δεν αναφέρομαι στις παλιές καραβάνες.



Σήμερα πιστεύω ότι μόνο ένα ελληνικό Συγκρότημα θα μπορούσε να δημιουργήσει πάταγο. Να μαζέψει 70000 κόσμο στο ΟΑΚΑ.
Να παίξει για 2 ώρες και να τα παίξουμε όλοι εμείς που θα τους ακούσουμε για μια ζωή.
Αναφέρομαι στις Τρύπες.
Ξέρω δεν υπάρχουν. Διαλύθηκαν κτλ.
Αν όμως αποφασίσουν να ενωθούν για μια μόνο συναυλία, τότε θα μιλήσουμε για ιστορικό γεγονός.

2 σχόλια:

Stepas είπε...

Με απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της "νέας ελληνικής ροκ σκηνής". Ομολογώ ότι έχω την αίσθηση πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ότι δεν υπάρχει δηλ μια ομάδα 4-5 ελληνικών ροκ συγκροτημάτων που να έχουν κοινά χαρακτηριστικά και να παίζουν πραγματικό ροκ, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ροκ σκηνή σήμερα. Αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσεις να σου πω ένα νέο ροκ συγκρότημα θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να βρω απάντηση.

Κάποιοι φίλοι μού λένε ότι το ροκ γενικά το θάβουν σήμερα τα ράδια και ότι προωθούν το λεγόμενο "έντεχνο", τους τραγουδοποιούς και φυσικά αυτό το pop-rock το ξενέρωτο που περιέγραψες. Μου λένε επίσης ότι ακριβώς επειδή θαβεται το ροκ, ο μόνος τρόπος για να ακούσεις ελληνική ροκ σήμερα είναι να ψαχτείς στο ίντερνετ και στις μουσικές σκηνές όπου παίζουν live διάφορα νέα συγκροτήματα. Ομολογώ ότι ενώ παρακολουθώ την μουσική επικαιρότητα, ούτε καν έχω υποψιαστεί την ύπαρξη δυναμικών νέων συγκροτημάτων με προοπτική στην εν λόγω σκηνή.

Για τις Τρυπες συφωνούμε απόλυτα.

Χαιρετώ!

Κώστας είπε...

stepa στις αρχές της δεκαετίας του 90 το ράδιο έπαιζε Πωλίνα και Dr Alban. Ούτε τότε έπαιζε καθαρό ελληνικό ροκ.Τουλάχιστο στα δικά μου μέρη.
Δεν θεωρώ λύση να ψαχτώ στο ιντερνετ για να βρω νεα συγκροτήματα. Αν όντως άξιζαν, δεν θα χρειαζόταν να τα ψάξω.
Οργανοπαίκτες έχουμε καλούς..Από δημιουργούς πάσχουμε..

καλό βράδυ.