music box

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Ουδείς Προφήτης Στον Τόπο Του.Ο τίτλος της εν λόγω αναρτησης μπορεί να ερμηνευτεί (όπως και όλα τα πράγματα) με πολλούς τρόπους.
Η πιο συνηθησμένη ερμηνία της φράσης είναι όταν κάποιος συνέλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό και στην χώρα μας δεν τον ξέρει ούτε ο περιπτεράς κάτω από το σπίτι του.
Υπάρχει όμως και μια άλλη ερμηνία.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο πέρασαν να /με χαιρετήσουν/μου σφίξουν χέρι/μου πουν μια καλησπέρα/μου ζητήσουν την ψήφο μου, ουκ ολίγα άτομα. Δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έρχεται ο κάθε ένας να μας δείξει το φιλικό του πρόσωπο. Μέχρι και ο Τσάρος (μη χέσω) της Οικονομίας κ.κ. Παπακωνσταντίνου είχε περάσει από το μαγαζί στις προηγούμενες βουλευτικές....
Αυτό όμως που παρατηρώ σε αυτές τις εκλογές είναι ότι βάζουν για δημοτικοί σύμβουλοι πολλά νέα παιδιά. Και τι κακό έχει αυτό θα μου πεις...
Εξηγούμαι λοιπόν.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να μπουν νέοι άνθρωποι σε θέσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλη μου.
Δεν μπορώ όμως να βλέπω πιτσιρικάδες που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια λέξη όταν τους μιλάς για κάποιο θέμα
Δεν μπορώ να βλέπω πιτσιρικάδες που μόλις γύρισαν από την Αγγλία/Γερμανία με το πτυχίο στο χέρι και ψάχνονται απροκάλυπτα να βολευτούν μέσω μιας θέσης σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο
Δεν μπορώ να βλέπω πιτσιρικάδες που έχουν από πίσω τον μπαμπά τους να τους προωθεί. Να τους έχει ως δούρειο ίππο για να μπει σε κάποια κέντρα αποφάσεων.
Δεν μπορώ να βλέπω πιτσιρικάδες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα κοινά της πόλης (καθότι δεν ζουν σε αυτήν) , να εμφανίζονται από το πουθενά και να σου ζητούν να τους ψηφίσεις....
Ουδεις προφήτης στον τόπο του λοιπόν, ίσως γιατί οι συντοπίτες του ξέρουν τι είδους λάσπη είναι.

7 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa μπορούμε και να γελάμε.. και να σχολιάζουμε.. :):)
έτσι είναι.. ιδικά στις τοπικές εκλογές.. το αστείο είναι ότι όλα κρίνονται τελικά στα υπάρχοντα συστήματα κατάληψης των θέσεων.. στα τοπικά μικροσμφέροντα.. :):)
κι όταν έχεις να επιλέξεις μεταξή του ηλίθιου και του πανηλήθιου.. πόσο σωστή μπορεί να είναι η επιλογή σου.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Κώστας είπε...

Αφού μπορείτε ακόμη να γελάτε koulpa, μια χαρά είστε :))

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν άξια άτομα...απλώς σε αυτές τις εκλογές αυξήθηκαν πάρα πολύ οι άσχετοι (άσκαστους τους λέμε εδώ)....

Καλημέρα φίλε μου!

Taz Maniac είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Taz Maniac είπε...

Κώστα τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον ο ΑΣΕΠ σταμάτησε να κάνει προσλήψεις, ποιος είναι ο αμέσως επόμενος τρόπος να μπεις στο δημόσιο; Μπράαααβοοοο.... Και εφόσον κάποιοι που ήταν σοβαροί δεν βάζουν γιατί φοβούνται την καρπαζιά και έχουν λουφάξει, είναι η μεγάλη ευκαιρία για όλους αυτούς που αναφέρεις... Όπως έχω γράψει στο μπλογκ Κώτσον "It is "πάρτη" time!!!!

Elerran είπε...

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ 100%, αλλά σίγουρα έχουν βάση αυτά που γράφεις. Στα δικά μου χωριά πάντως οι νέοι μπαίνουν συνήθως για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια (και να τραβήξουν τις ψήφους από τα σόγια). Τις ρεμούλες τις κάνουν οι παλιές καραβάνες.

Κώστας είπε...

Το σπαστικό Κυριάκο είναι ότι θα τους ψηφίσουνε....
τόσο μοσκάρια/πρόβατα είμαστε.

Κώστας είπε...

Κι εδώ για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια προφανώς θα μπαίνουν ορισμένοι elerran.
Εγώ κολάω στην αφέλεια και στο θράσσος που έχουν και σου ορμάνε ζητώντας την ψήφο σου....
Χτες ήρθε μια μάνα υποψηφίου περιφεριακού σύμβουλου μεγάλου κόμματος (ο οποίος ήταν γεννηθείς το 1984!)και μου άφησε καρτα,βιογραφικό( στο οποίο έγραφε ο πιτσιρικάς για την ζωή του-πήγα στο τάδε γυμνάσιο και στο τάδε λύκειο καιέχω πάρει και το proficiency και κάθε σάββατο το πρωί βλέπω τον Bob τον Σφουγγαράκη τον τετραγωνοπαντελονή κ.α. χαρούμενα-).
Το καλό είναι ότι μου άφησε και σταυρωμένα ψηφοδέλτια για να τα δώσω σε καμμιά ηλικιωμένη αν έχω για να ψηφίσει τον γίοκα της.
2 πράγματα ....
1ον Τον εν λόγω πιτσιρικά δεν τον ξέρω, ούτε και πρόκειται να τον μάθω.Για ποιόν λόγο λοιπόν να τον ψηφίσω και ακόμη περισσότερο για ποιόν λόγο θα δώσω σε γνωστό μου σταυρωμένο ψηφοδέλτιο για να τον ψηφίσει κι εκείνος!!
2ον Όταν ρώτησα την μαμάκα του (ευγενικά) που ήταν ο υποψήφιος για να τον δούμε απο κοντά, όλο αφέλεια μου είπε ότι είναι στο σπίτι με τους φίλους του και σταυρώνουν ψηφοδέλτια.......ο εν δυνάμη περιφερειακός σύμβουλος που θέλει να του εμπιστευτούμε τις τύχες του νομού Κοζάνης κάθεται με 2-3 άλλα καμάρια σπίτι πίνουν μπύρες και σταυρώνουν ψηφοδέλτια αφήνοντας την μαμάκα να γυρίζει στα μαγαζιά και να παρακαλά τον κόσμο να τον ψηφίσει και να τον κάνει άνθρωπο........

Υπάρχει πολύ θράσσος στον κόσμο τελικά...