music box

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Ηρακλής Στην Β' Εθνική




Σε ένα πρωτάθλημα που βγαίνουν οι πρόεδροι των ομάδων και τσακώνονται σαν μικρά παιδιά (πιθανώς γιατί όπως και τα μικρά παιδιά όταν παίζουν με τα παιχνίδια τους μαλώνουν).
Σε ένα πρωτάθλημα όπου όλες οι ομάδες χρωστούν σε όποιον μιλά Ελληνικά,Αγγλικά,Ισπανικά και Πορτογάλικά (χρωστούν και στο Δημόσιο.Δεν ξέρω τι γλώσσα μιλούν εκεί.Ποτέ δεν κατάλαβα).
Σε ένα πρωτάθλημα που ο καθείς όταν κρίνει σκόπιμο μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο (συνομιλώντας με τους παίκτες και ενημερώνοντας τους για το τί κάνει η μάνα τους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή)
Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους συμπεριφέρονται ώς μαζοχιστές (από αυτούς που γουστάρουν να τους πετάς αυγά στο κεφάλι και να τους λες βρωμόλογα).
Σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει ατιμωρησία ακόμη και αν κλέψεις, ξεπλύνεις μαύρο χρήμα, βρίσεις, απειλήσεις, χτυπήσεις, στήσεις αγώνες (το ποδόσφαιρο απ'ότι φαίνεται είναι η εικόνα της κοινωνίας μας)
Σε ένα πρωτάθλημα όπου αν συγκεντρώσεις τις "μαύρες σελίδες του ποδοσφαίρου" που γράφτηκαν σε μια μόνο αγωνιστική περίοδο φτιάχνεις βιβλίο
Σε ένα πρωτάθλημα όπου αν η μπάλα είχε χέρια και πόδια, κάθε Κυριακή θα πλάκωνε στο ξύλο αυτούς τους 22 "παίκτες" που την κακοποιούν
Σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε Κυριακή μαζεύονται πανελλαδικά τόσοι θεατές όσοι πάνε να δούνε μόνο την ΛαΚορούνια στην Ισπανία.

Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα που κάποτε είχα ονομάσει Σούπερ Λίγδα αποφάσισαν χθες να ρίξουν τον Ηρακλή.
Ναι κύριοι σαν Ηρακληδέας ζορίστηκα.
Όχι ο Ηρακλής δεν ξεφεύγει από όσα έγραψα παραπάνω. Είναι μια ομάδα που παρηκμάζει.
Αυτο που με ξενίζει είναι η επιλεκτική τιμωρία μιας ομάδας και η ατιμωρησία τω υπολοίπων. Γιατί θα πρέπει να είμαστε αφελείς αν νομίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες είναι εντάξει στα οικονομικά τους.
Ευελπιστώ του χρόνου που θα πάρει η uefa τον έλεγχο να δούμε κάτι διαφορετικό.

Και τώρα τι?
Θα βγούνε τα μαγκάκια οι οπαδοί και θα τα σπάσουν.
Θα βγουν οι πρώην και οι νυν πρόεδροι και θα αποποιηθούν όλες τις ευθύνες.
Θα βγούνε οι μαλ... οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης και θα βγάλουν από μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση συμπαράστασης στο ιστορικό σωματείο του Ηρακλή με τα 100 χρόνια ιστορία και μπλα μπλα μπλα....
Θα διαλυθεί η ομάδα όπως διαλύθηκε και η ομάδα του μπάσκετ.
Θα μείνει ο Ηρακλής καμιά 5ετία στην Β.εθνική γιατί δεν θα υπάρχει κάποιος να την ανεβάσει γιατί κανείς δεν θα θέλει να μπλεχτεί και να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του.

Δεν ξέρω..είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την ομάδα. Από την άλλη δεν μου κάνει και καμία αίσθηση πλεον και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Πλήρης απαξίωση.

Καλό βράδυ.

4 σχόλια:

Hades είπε...

Πρώτον, να μην είσαι απαισιόδοξος διότι χθες διάβαζα στον Φίλαθλο ένα σενάριο που αν όντως διέρρευσε από τον Ηρακλή, θα το χαρακτήριζα ιδιοφυές.
Υποβιβάζεστε, στα καπάκια τραβάτε μια κήρυξη πτώχευσης και πέφτετε στην Δ' και στα καπάκια συγχώνευση (και κατά τα ελληνικά ήθη κι έθιμα μετονομασία πάλι σε... Ηρακλή) με τον Ηρακλή Ψαχνών που ανεβαίνει στην Β' φέτος κατάπως όλα δείχνουν. Και έναν χρόνο μετά, δίχως χρέη δίχως τίποτε ξανανεβαίνετε με σπρώξιμο στην Α' όπως είχε ανέβει στο παρελθόν και ο Άρης. Το θέμα είναι ότι το σπρώξιμο θα το λάβετε αν φέτος δεν κάνετε επεισόδια λόγω του υποβιβασμού.

Ας μην κρυβόμαστε, Κώστα. Το μοναδικό σημείο που έχετε απόλυτο δίκιο οι ηρακλειδείς είναι ότι έπρεπε να είχαν πέσει κι άλλες ομάδες και όχι μόνο εσείς. Διότι κατά τα λοιπά ο υποβιβασμός του Ηρακλή αφενός ήταν σωστός, αφετέρου έπρεπε να είχε γίνει από πέρσυ. Το θέμα είναι ότι δεδομένου ότι δεν πρόκειται να τον αποφύγετε, να τον χειριστείτε προς όφελός σας, με τον σωστό τρόπο. Διότι το ίδιο βρώμικο πρωτάθλημα που σας έριξε είναι αυτό που θα σας ανεβάσει κιόλας, μην το ξεχνάς αυτό.

tzonakos είπε...

Αν υπήρχε σωστό πρωτάθλημα, πολλά πράγματα θα ηταν διαφορετικά, άσχετα αν και πάλι θα "έπεφταν" ο Ηρακλής, η Λάρισα για λόγους είτε αγωνιστικούς ειτε αδειοδότησης.
Αν υπήρχε σωστή δικαιοσύνη και σωστή λειτουργία θεσμών, θα ζούσαμε σε μιά διαφορετική χώρα, προ πολλού.
Αυτη η χώρα, παράγει εκτός των άλλων και αυτούς τους "προέδρους" και αυτούς τους οπαδούς και κατα συνέπεια αυτο το πρωτάθλημα.
Εγω μπάλλα σε γήπεδο δεν πάω να δω, εχω να πατήσω κάπου 20 χρόνια σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Με εχουν διώξει αυτές ακριβώς οι καταστάσεις και κυρίως η φανατίλα και η βρωμιά που περιβάλλουν το άθλημα αυτό στη χώρα αυτή.
Εύχομαι γρήγορα να δυναμώσει και πάλι ο Ηρακλής.

Suspect είπε...

Ας σταματησει καποια στιγμη το παραμυθι με τα γιατι εμεις και οχι αυτοι. Δικαιως επεσε ο Ηρακλης και αργησε. Επιτελους μια φορα ας εφαρμοστει ο νομος.

Εντυπωση παντως μου εκανε οτι στο γηπεδο για να στηριξουν την ομαδα πηγαιναν 500 ατομα και οταν επεσε βγηκαν στο δρομο 10.000...

koulpa είπε...

φίλε αν και έπαιζα μπαλα.. ένα παιδικό παιχνίδι τη θεωρώ.. και παρά πέρα.. δε μπορώ να ξεπεράσω την αντιπάθειά όταν επι 7ετίας.. μονο για τα ποδοσφαιρικά γινόντουσαν επαναστάσεις.. :) :)
χάθηκα λίγο.. έχω λίγο δουλίτσα τελευταία.. :) :)
χρόνια πολλά να σε χαιρόμαστε :) :)
την καλημέρα μου :) :)