music box

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι Υπερασπιστές Του Λαού Και Άλλα Παραμύθια

Μόλις τέλειωσε και άλλη μια σούπερ κρίσημη ψηφοφορία. Η σημαντικότερη μέχρι την επόμενη. Μια ψηφοφορία που αποτελεί το τέλος μιας πολυτάραχης ημέρας που τα είχε όλα.Σεξ,μπάλα,διαδηλώσεις,επεισόδια,αντιπαραθέσεις σε όλα τα επίπεδα,μια ψηφοφορία,μια διαγραφή και δυστυχώς και 2 νεκρούς. Έναν διαδηλωτή στο σύνταγμα και τον κο.Καντάφι στην Λιβύη.
20 Οκτωβρίου κύριοι...μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία.
  Δεν ξέρω..κάθε φορά που βγαίνει ο πρωθυπουργός ή κάποιος από τους υπουργούς του και με δραματικό ύφος λένε ψηφίστε τα μέτρα γιατί αλλιώς αύριο δεν παίρνουμε την δόση μας, μου γεννάται η επιθυμία να δώ τι θα γινόταν αν δεν τα ψηφίζαμε. Αν έτσι απλά ρίχναμε το μπαλάκι στους άλλους φτύνοντάς τους κατάμουτρα. Τι θα ήταν αυτό το φοβερό που θα μπορούαν να μας κάνουν...Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά ρε φίλε μου πόσο πιο δύσκολα πια?
Η Ελλάς δεν είναι τόσο ασήμαντη όσο νομίζουμε. Και αν μας έδιωχναν από την παρέα τους οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι όλο και σε κάποιες άλλες αγγαλιές θα βρίσκαμε να πάμε...
   Το θέμα είναι ότι το πράγμα άρχισε και γίνεται σκληρό...Τα πράγματα σιγά σιγά φτάνουν σε ένα τέρμα. Δεν πάει άλλο πια. Πρέπει να δοθεί μια τελική λύση. Πρέπει ως λαός να ξέρουμε ΣΙΓΟΥΡΑ τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Να μπορέσουμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό. Να βάλουμε ένα πλάνο στην ζωή μας. Αν δεν το καταλάβατε, τώρα είμαστε σαν τον ναρκομανή που περιμένη την δόση του. Σαν τον τελειωμένο τον ναρκωμανή...αυτόν που αν δεν του την δώσουν, είναι ικανός να ψεφτιλιστεί τόσο όσο στο τέλος να τα καταφέρει.Είπανε ότι δεν θα είμαστε τόσο άνετοι όπως παλιά...Σύμφωνοι. Πώς θα είμαστε όμως? 
   Σήμερα έγινε μια ψηφοφορία που πάρθηκαν έξτρα μέτρα που θα κάνουν την ζωή μας δύσκολη. Μια βουλευτής της κυβέρνησης βρέθηκε να καταψηφίσει ένα άρθρο από το πολυνομοσχέδιο. Φυσικά ο Γιωργάκης την διέγραψε. Συγγνώμην κύριοι για ποιά δημοκρατία μιλάμε? Για ποιά ελεύθερη διακίνηση ιδεών μιλάμε?
Δεν είναι λίγο φαρσοκομωδία η ψηφοφορία στην βουλή? Θα μπορούσαν οι αρχηγοί των κομμάτων να έβγαιναν και έλεγαν την γραμμή του κόμματος και να έληγε εκεί το θέμα. Για ποιον λόγο γίνεται η ψηφοφορία αν ο βουλευτής απειλείται με διαγραφή κάθε φορά που θέλει να ξεφύγει της κομματικής γραμμής.
   Έγιναν και επεισόδια...όχι μόνο σήμερα , αλλά μέρες τώρα. 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ξαναεπιτρέψει να εγκατασταθούν οι αγανακτισμένοι στο σύνταγμα. Για αυτό και έκαναν την εμφάνισή του οι κουκουλοφόροι και διαλύουν κάθεπροσπάθεια του κόσμου να διαδηλώσει.
Να σας δώσω μια ιδέα για διαδήλωση? 
Να μαζευτεί ο κόσμος στην πλατείες του δήμου του. Αν μαζευτούν από 10000 κόσμο σε κάθε πλατεία, η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να τις περιφρουρήσει όλες γιατί θα πρέπει να διασπάσει την δύναμη της με αποτέλεσμα να αφήσει αφύλακτη την βουλή. Η εξέγερση ξεκινά όταν η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί. Και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή την ελέγχει πλήρως....και το καταφέρνει ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξουν και θύματα...
   Σκότωσαν και τον Καντάφι σήμερα...και ότι κατάφεραν και τον σκότωσαν για μένα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο από την στιγμή που μπήκε τον ΝΑΤΟ στην εμφύλια διαμαχη της χώρας. Σε άλλη περίπτωση ο Καντάφι θα τους είχε εκμηδενίσει. Αυτό που με πείραξε είναι η εμφάνιση των βίντεο στα δελτία της ελληνικής τηλεόρασης του πρώην ηγέτη της Λιβύης να σέρνεται νεκρός από τους λεγόμενους επαναστάτες. Δεν υπάρχουν κάποιο κανόνες που να απαγορεύουν να δημοσιεύονται τέτοιες εικόνες σε ώρες που μπορεί να βλέπουν και ανήλικα? Τι ζητάω όμως κι εγώ...
    Κάτι άλλο που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι η προσπάθεια ορισμένων μεγαλοδημοσιογράφων να παρουσιάσουν τον εαυτό του ώς υπερασπιστές του λαού. Τα βάζουν και καλά με το σύστημα και με τους πολιτικούς και ωρίωνται για τα δεινά του τόπου. Ποιοι? Αυτοί που είχαν και έχουν off shore εταιρίες και έχουν φοροδιαφύγει και έχουν μαζέψει του κόσμου τα μαύρα τα λεφτά. Τώρα νομίζουν ότι με έναν λογαριασμό στο twitter θα γίνουν οι νέοι επαναστάτες αυτού του τόπου. Πάντως δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τα μοσχάρια φταίμε που τους ανυψώνουμε...
   Για σεξ και μπάλα αν και τα ανέφερα στην αρχή δεν θα σας γράψω σήμερα...Δεν ταιριάζουν στο κλίμα της ημέρας.Επιφυλλάσομαι για το μέλλον. 



Ζητώ συγγνώμη για το άναρχο γράψιμο αυτής της ανάρτησης.
Τα σέβη μου.
Κώστας


4 σχόλια:

koulpa είπε...

είμαστε πολύ σκόρπιοι ρε φίλε.. δε βλέπω πως μπορεί να γίνει..
α για τη δόση έχω τοποθετηθεί
http://koulpaspot4.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html
εκ του προχείρου.. :) :)
αν σκεφτείς ότι από το 81 έχει αρχίσει η αποβιοτεχνοποίηση κι η αποαγρτοποίηση.. τώρα πιά δε νομίζω ότι μπορούμε να τους φτύσουμε χωρίς να έχουμε νεκρούς από πίνα..
την καληνύχτα μου :) :)

Hades είπε...

Αναφορικά με τον Καντάφι θα πω το εξής: Γιωργάκη και στα δικά σου αγόρι μου.
Καλό να παίρνει μερικές ιδέες για το τι τέλος μπορεί να έχει ο Μέγας Δωσίλογος.

Ως προς τα υπόλοιπα, δεν έχεις άδικο αδελφέ. Νομίζω ότι πλέον και η κοινωνία έχει αρχίσει να αγγίζει τα ύστατα όριά της. Ακόμη κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι η κρίση δεν θα τους αγγίξει και θα μείνουν ανέγγιχτοι έχουν αρχίσει όχι να πείθονται περί του αντιθέτου αλλά να ζορίζονται. Νομίζω ότι η ώρα που θα γίνει το μπαμ είναι κοντά.

Κράτα κάτι που θα σου πω αλλα΄έχω την αίσθηση ότι οι πολιτικοί φοβούνται και τα ΜΑΤ πλέον. Όχι ότι θα στραφούν εναντίον τους αλλά ότι κάποια κερκόπορτα θ'ανοίξει και θα περάσει ο κόσμος. Πάντως πλέον έχουμε μπει σε μια περίοδο που θα έχει έντονες πολιτικές εξελίξεις οι οποίες θα είναι μάλλον και βίαιες σε πολλές περιπτώσεις.

koulpa είπε...

χαχαχα περίμενα πάλι φέτος μήπως κάνεις εορτάστικό.. :) :)
χρόνια πολλά φίλε δημιουργικά και ευτυχισμένα.. δε μασάμε με τίποτα.. :) :)

Suspect είπε...

καλησπερα και καλη σου εβδομαδα! :)