music box

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο Υπουργός Δεν Έχει Δικαίωμα Να Πετάει Λουλούδια Στην Πάολα. Μόνο Εμείς..


Διάβασα σε ένα άρθρο ότι ένας υπουργός (ο Βαρβιτσιώτης) πήγε στην Πάολα στις γιορτές και "έκανε ζημιά". Πέταξε μια πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα λουλουδιών κτλ.

Συγκεκριμένα διαβάζω:
"Ο εν λόγω υπουργός, λοιπόν, λένε αυτόπτες μάρτυρες, έκανε μεγάλη «ζημιά» στο μαγαζί. Με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο έριξε μια απίστευτη ποσότητα λουλουδιών προς την τραγουδίστρια και την παρέα του. Μάλιστα έδειχνε να αδιαφορεί για τις επικριτικές ματιές που του έριχναν θαμώνες του καταστήματος οι οποίοι σχολίαζαν: «Ο υπουργός ξοδεύει χιλιάρικα για λουλούδια την ώρα που συζητάμε αν ο κόσμος θα παγώσει ή όχι».

Αν κατάλαβα καλά....
Οι θαμώνες (θαμώνας = αυτός που συνηθίζει να παρευρίσκεται, να συχνάζει σε κάποιο μέρος) του συγκεκριμένου μπουζουκτσίδικου (μπουζουκτσίδικο = κέντρο πολιτισμού σύμφωνα με τον μακαρίτη τον Γιαννόπουλο)  έριχναν επικριτικές ματιες στον Βαρβιτσιώτη γιατί πετούσε λουλούδια, ενώ ο κοσμάκης δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο και κρυώνει.

Αναρωτιέμαι.
-Μήπως έριχναν επικριτικές ματιές, γιατί ο υπουργός πετούσε περισσότερα λουλούδια από αυτούς;
-Μήπως έριχναν επικριτικές ματιές , γιατί ιο υπουργός είχε καλύτερο τραπέζι από αυτούς, οι οποίοι ήταν και θαμώνες;

Δεν ξέρω αν το έχω γράψει και σε παλιότερη γκρινιάρικη ανάρτηση μου, αλλά βαρέθηκα αυτήν την λαϊκίστικη φθηνή αρθρογραφία που μας έχει κατακλύσει από τότε που έχει βγεί το ίντερνετ.

Αν οι θαμώνες του μπουζουκτσίδικου έριχναν επικριτικές ματιές στον υπουργό που πέταγε λουλούδια στην Πάολα, αυτοί που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα (και δεν είναι λίγοι), τι είδους ματιές θα έπρεπε να ρίξουν στους θαμώνες που κατακλίζουν τα μπουζούκια ξοδεύοντας το λιγότερο ένα κατοστάρικο για να λικνιστούν στους ήχους της Παόλας και του/της κάθε καλλιτέχνη κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο;

Η υποκρισία την εποχή που ζούμε έχει πιάσει κόκκινο.

Διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο μου ήρθε στο μυαλό ένα απόσπασμα από ένα δίσκο του Χάρρυ Κλύνν του 1989..

Το βρήκα 
και το ποστάρω. Ακούστε το.
Καλό βράδυ

ps: Αν ο υπουργός δεν έκλεψε, τότε καλά κάνει και πετάει λουλουδια. Ας πετάξει όσα θέλει. Δικά του είναι τα λεφτά και ότι θέλει ας τα κάνει. 
Αν ο υπουργός έχει κλέψει, τότε είναι θέμα της δικαιοσύνης να τον πιάσει και να τον μπουζουριάσει. 
Αν δεν υπάρχει σωστό σύστημα δικαιοσύνης στην χώρα μας, πάλι καλά κάνει ο υπουργός και πετάει λουλούδια από την στιγμή που δεν κάνουμε τίποτε ως λαός για να φτιάξουμε το σύστημα δικαιοσύνης στην χώρα μας. Αυτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: