music box

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Πίστη ή Αφέλεια?


Σε μια περιήγησή μου σε blogs με έδρα τις ΗΠΑ , παρατήρησα κάτι. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που γράφουν δηλώνουνε την πίστη τους στον Θεό. Φράσεις όπως "Ο Θεος με οδηγεί", "Ο Θεός είναι παντοδύναμος" και " Η αγάπη του Θεού είναι απεριόριστη", χρησιμοποιούνται κατα κόρον. Να μην πω και για τα εδάφια της παλαιάς και καινής διαθήκης...

Αυτό σίγουρα δείχνει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι πιστεύουν πολύ στον Χριστανισμό, όπως αυτός προβάλεται από την εκάστοτε αίρεση...χμμ...εκκλησία ήθελα να πώ.

Δείχνει όμως και την αδυναμία του χαρακτήρα που έχουν, όντας αφοσιωμένοι τόσο πολύ σε μια Θρησκεία. Αδυνατούν να δούν την αλήθεια. Γίνονται θρησκόληπτοι. Ακούν χωρίς να κρίνουν τους εκπροσώπους του Θεού και όποιον θεωρούν Άνθρωπο του Θεού. Σε αυτήν την χώρα άλλωστε, ευδοκιμούν και οι επαγγελματίες ιεροκύρηκες. Άτομα με ευχέρεια λόγου που έχουν εντοπίσει αυτήν την αδυναμία για την οποία γράφω. Ντύνονται στα άσπρα, μαζεύουν τους αμνούς του Θεού και με εκκλησιαστική μουσική επικαλούνται τον Θεό να κάνει το θαύμα του και να λύσει τα προβλήματα του πιστού που έκανε μια δωρεά στο ίδρυμα που τυγχανει να είναι ιδιοκτήτες...

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που αν ένας αμερικάνος πολιτικός το παίξει θρήσκος και σε κάθε λόγο του καπηλεύεται την λέξη "Θεός", μπορεί να εκλεγεί άνετα πρόεδρος ακόμη και άν είναι ο μεγαλύτερος βλάκας που πέρασε ποτέ απο αυτήν την θέση.
Καλό βράδυ

11 σχόλια:

myrtoutsiko είπε...

Η προσωπική μου εμπειρία πάντως μου λέει ότι είναι περισσότερο κολλημένοι με το κράτος τους παρά με τη θρησκεία. Ότι είναι αφελής σαν λαός, είναι! Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι όοοολοι οι υπόλοιποι λαοί είναι άδικα εναντίον τους, ενώ αυτοί (η κυβέρνησή τους στην προκειμένη περίπτωση) θέλουν απλά να βοηθήσουν τον υπόλοιπο κόσμο. Ε, κι αν σκοτωθούν μερικοί τι έγινε; Μιλάμε για τραγική αφέλεια...

fantasma είπε...

Αυτό που μου είχε κολλήσει εμένα από τα χρόνια που πηγαίναμε αγγλικά στο φροντιστήριο και μαθαίναμε την αγγλο-αμερικάνικη κουλτούρα είναι το βίντεοκλιπ των τότε genesis όπου ήταν ο phil collins ο εκπρόσωπος του Θεού στην τηλεόραση και έκανε θαύματα..
Κι έλεγε το τραγούδι:
Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
...
and he's been telling me
everything is alright
...

Το τραγούδι σατίριζε ένα show που γινότανε στην αμερικανική τηλεόραση όπου πηγαίνανε όλοι οι ευκολόπιστοι να θεραπευτούν από τον tv-απεσταλμένο.. Πραγματικότητα..

Ανώνυμος είπε...

έχει και κολλημένους με το κράτος και με την θρησκεία και με ότι μπορείς να φανταστείς

όπως και φυσικά νορμάλ, μετριοπαθείς ανθρώπους που όλα αυτά τους φαίνονται χαζά

και φυσικά έχουν μαζεμενη όλη την αφρόκρεμα της διανόησης

έχουν απ όλα

είναι μια τεράστια χώρα, και άλλο βοστώνη άλλο σπρίνγκφιλντ άλλο σαν φρανσίσκο

κι αν τους πεις ότι εδώ δηλώνει Χ.Ο. ένα 90% και σε αυτούς θα φανεί κάπως,
θα μου πεις βέβαια ότι εγώ και εσύ ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι
...ε έτσι και εκεί, δεν είναι έτσι, έτσι ακριβώς τουλάχιστον

Κώστας είπε...

@myrtoutsiko
επικίνδυνη αφέλεια θα έλεγα
@fantasma
Εγώ ξέρω ένα άλλο τραγούδι. Το mercedes benz της janis joplin. Καμμία σχέση βέβαια με την συζήτηση που έχουμε αλλά αυτό μου ήρθε τώρα στο μυαλό.Αν δεν το ξέρεις,πές μου να το κανω upload για να το πάρεις. Έχει στίχο...
@tkft
Το πρόβλημα, να ξές, είναι ότι τα πράματα δεν είναι έτσι. Αλλιώς τα βλέπω αλλά αν τα θες έτσι καλώς.δεν θα σου παω κόντρα :))

fantasma είπε...

Κώστα να ακούς the krokos foundation team, ξέρει εκ πειρας για τη ζωή στο αμέρικα.
Ξέρει καλύτερα.

Κώστας είπε...

Δεν κατάλαβα ρε Fantasma. Και ποιο είναι το the krokos foundation team δηλαδη και ξέρει καλύτερα? Οι 29 κατασκευαστες πλύντηρίων? ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
;))

Ανώνυμος είπε...

LOL!!

όχι κατασκευαστές..
γκομπλιτσιώτσες, ακόμη καλύτερα δηλαδή,
τι να μας πουν οι κατασκευαστές΄?

Κώστας είπε...

TI?
Ξέρετε και φτιάχνετε και πλυντήρια στην Γκόμπλιτσα??!?
Τώρα... foundation team θα μου πεις.ότι θες μελετά;, ότι θες φτιάχνεις και λογαριασμό δε δίνεις...άλλο επίπεδο μόρφωσης!

sitofkris είπε...

αυτοί οι αμερικάνοι δεν έχουν το θεό τους

Μήτσος είπε...

Καλά ρε φίλε...πες μου σε παρακαλώ πως σου ήρθε και έκατσες και έγραψες για τους αμερικάνους τραγόπαπες?Αλήθεια είμαι πάρα πολύ περίεργος.
Καλά είναι αυτά που γράφεις, δεν λέω, αλλά βρε φίλε τέτοια ώρα....γιατί, γιατί?????????????????????????????

Κώστας είπε...

Σκέψου δηλαδή μήτσο με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις!!!!
Βραδιάτικα εκεί που κάθεται στο πι σί του...μπάααμ...τρώει μια φρίκη με το θέμα της θρησκείας στην Αμερική και κάθεται και το γράφει. Για αυτό δεν δημιουργούνται άλλωστε τα μπλόγκς? Για να γράφουμε ότι νάναι?
Νομίζω...