music box

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Η επανεκλογή

Με επανεκλογή του Γεωργίου Παπανδρέου του νεώτερου, έληξε η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως φαίνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη και τους φίλους του "κινηματος" για τις ικανότητές του.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Βενιζέλος θα ήταν καλύτερος απο τον Παπανδρέου ως αρχηγός του πασοκ αλλά έχω μια παρατήρηση να κάνω.
Πώς είναι δυνατόν να επανεκλέγεις για αρχηγό έναν άνθρωπο που:
  1. την προηγούμενη τετραετία έκανε ανύπαρκτη αντιπολίτευση στο κυβερνόν κόμμα
  2. σε καμμιά περίπτωση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ούτε καν στους ομοιδεάτες του, ότι μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο.
  3. δεν έχει ρητορική δεινότητα και όταν μιλά κάνει περισσότερα σαρδάμ απ' ότι ένα μικρό παιδί. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν θα ήθελε να παραμείνει βουλευτής . Σαν αρχηγός κόμματος και επίδοξος κυβερνήτης αυτού του τόπου, είναι και μεγάλο.
  4. έχασε δύο φορές τις βουλευτικές εκλογές.
  5. το αντίπαλο κόμμα,η ΝΔ πανυγηρίζει πιο έντονα από αυτόν για την επανεκλογή του.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιον λόγο πρέπει να διεκδικεί την εξουσία σε αυτόν τον τόπο , μόνο όποιος λέγεται Παπανδρέου, Καραμανλής ή Μητσοτάκης ακόμη κι αν δεν έχει τα προσόντα.

Αν θέλουμε να εκλέγουμε στην εξουσία ανθρώπους από 2,3 τζάκια της χώρας μας , προτείνω να επαναφέρουμε την Βασιλευομένη Δημοκρατία στην χώρα για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας.

Απο την στιγμή που έχουμε δημοκρατία (και καλώς έχουμε), πρέπει να είμαστε σε θέση να κρίνουμε του άρχοντες του τόπου με σοβαρά κριτήρια και όχι με κριτήρια της πλάκας (π.χ. ένας Παπανδρέου θα μας σώσει). Ειδάλλως θα καταντήσουμε σαν τους Αμερικάνους που βγάλαν τον G. Bush jr και τους κυβερνά!!

Τα σέβη μου.

12 σχόλια:

Roadartist είπε...

πες τα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....

Roadartist είπε...

α, αυτός βγήκε τελικά ε?.. Δεν είχα ιδέα..αν και δεν άλλαξε και τίποτα που το έμαθα έτσι?.. Οκ!

Κώστας είπε...

roadartist καλωσήρθες στον χώρο μου!

φυσικά και δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που ίσως άλλαξε είναι ότι θα ηρεμήσουμε επιτέλους απο τα...προεκλογικά. Πρωτα οι βουλευτικές και μετά αυτό.

Ανώνυμος είπε...

είναι λάθος να πιστεύετε ότι ο κόσμος ψήφισε το Γιώργο γιατί είναι Παπανδρέου. Τον ψήφισε γιατί δεν ήθελε το Βενιζέλο που με τη συμπεριφορά του προκάλεσε απέχθεια. Πώς να εμπιστευθείς να σε αντιπροσωπεύσει κάποιος χωρίς ηθικές αναστολές όταν ο ίδιος διέπεσαι από αρχές και έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να είσαι πολιτισμένος; Δηλαδή στο όνομα της επιτυχίας ξεπουλιούνται τα πάντα; Δεν θέλουμε αρχηγούς απολίτιστους, Έλληνες είμαστε και όχι Αμερικάνοι.

Κώστας είπε...

καλησπέρα και καλως ήλθες στο blog.

Μου ανέφερες για ποιον λόγο δεν εκλέχθηκε ο Βενιζέλος και είναι δεκτός και απόλυτα κατανοητός. Σε παρακαλώ τώρα να μου πεις για ποιόν λόγο εκλέχθηκε ο Γ.Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

''το αντίπαλο κόμμα,η ΝΔ πανυγηρίζει πιο έντονα από αυτόν για την επανεκλογή του.''..έγραψες πάλι!Απλά φαντάστικό το σχόλιο!

Θα εκτίμησαν φαίνεται οτι είπε κάποτε σε συνέντευξη πως είναι πολύ φιλέλληνας.Χα χα μα τι έχω πάθει σήμερα θα δαγκώσω τη γλώσσα μου και θα με χάσετε.

Κώστας είπε...

Διαβάζω Ελένη, οτι ο Παπανδρέου πήγε στην εκλογική αναμέτρηση ώς αποτυχημένος και έφυγε ώς ηγέτης...
Για να ξαναπάει στις βουλευτικές ως ηγέτης και να ξαναφύγει ως αποτυχημένος...θα συμπλήρωνα εγώ...

Να το ξέρετε. Στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές θα ψηφίζουμε μεταξύ Ντόρας και Άννας... Να το θυμάστε...

venus in furs είπε...

την καλησπέρα μου κι από εδώ!αν και δεν ασχολούμαι με το θέμα, πιστεύω πως ο βενιζέλος έχει ένα πολύ απόμακρο image σαν πολιτικός για να τον εμπιστευθεί ο μέσος έλληνας.

Κώστας είπε...

venus μου
ίσως έχεις δίκιο.
Ο βενιζέλος δείχνει απόμακρος
Ο παπανδρέου, αφελής...
Δεν έχει σωμό το πασοκ :))

irene είπε...

πάρε τον ένα κ χτύπα τον άλλο είναι.. ποιον να ψήφιζαν?? περισσότερη αγωνία είχε το ντέρμπι παρά η εκλογή προέδρου στο πασοκ . καλύτερα με τον γιώργο , ο λαζόπουλος θα έχει περισσότερο υλικό κάθε τρίτη!!
Λαζόπουλος rules !!

μαύρη εβδομάδα για την αεκ το ξέρω αλλά θα ανασυγκροτηθούμε..

Δημήτρης είπε...

Δεν νομίζω ότι για το κάθε μέλος και φίλο του πασοκ ήταν δύσκολη κυριακη. Άντε δώσε 2 ευρώ περίμενε και μια ώρα μέχρι να έρθει η σειρά σου και όλα αυτά γιατί; Για να βγουν πάλι οι ίδιοι και να κάνουν τα ίδια. Ο μόνος που έστησε γλέντι για την επανεκλογή είναι σίγουρα ο Καραμανλής και η ΝΔ.

Κώστας είπε...

"Άντε δώσε 2 ευρώ περίμενε και μια ώρα μέχρι να έρθει η σειρά σου"

Αυτό γκρινιάρη, λέγεται ακραίος μαζοχισμός!!!
Οι απλές μαζόχες με μια μπατσούλα φχαριστιούνται.
Το να σηκώνεσαι κυριακή και να πηγαίνεις για 2 ώρες ορθοστασίας με σκοπό να πληρώσεις για να ψηφίσεις τον Γιωργάκη και τον Μπένυ, είναι απο τα άγραφα!!!