music box

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το Καλύτερο Δώρο





Μια από τις έγνοιες μας τούτες τις άγιες ημέρες είναι τι δώρο να αγοράσουμε στους μικρούς (κυρίως) της οικογένειας μας.
Ποιο είναι αυτό το δώρο που θα ευχαριστηθούν και θα ασχοληθούν μαζί τους περισσότερο από μια ημέρα.

Σκεφτόμουν ποιό ήταν το καλύτερο δώρο που μου είχαν κάνει οι γονείς μου.
Πριν από 254 χρόνια, τον καιρό που ήμουν κι εγώ παιδί είχε βγει η μόδα του Subbuteo. Για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα ποδοσφαιράκι όπου απλώνεις μια τσόχα και στήνεις τέρματα και παικτάκια και καίγεσαι για ώρες. 
Μέχρι τότε το μόνο ποδοσφαιράκι που ξέραμε ήταν εκείνα τα ψεύτικα με τα ελατήρια που χαλούσαν μετά από μια δυό ημέρες παιχνιδιού.



Επομένως μόλις βγήκε το Subbuteo φυσικό είναι να επικρατήσει ένας μικρός χαμός στις γειτονιές. Σε κάποια φιλαράκια οι γονείς τους τους το αγόρασαν σχεδόν αμέσως με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να παρακαλάμε να πάμε στα σπίτια τους για να παίξουμε.

Καθώς πλησίαζαν οι γιορτές οι γονείς μου με ρώτησαν τι δώρο ήθελα. Η απάντηση ήταν προφανής. Με ένα στόμα, μια ψυχή, εγώ και ο αδερφός μου ζητήσαμε το εν λόγω παιχνίδι. 
" είναι πολύ ακριβό παιχνίδι" μας είπε η μάνα μου και κάπου εκεί αφήσαμε την ιδέα να έχουμε δικό μας Subbuteo.

Κοντά στις 10 Δεκέμβρη στήσαμε το δέντρο και όπως όλα τα πιτσιρίκια περιμέναμε να έρθουν τα Χριστουγεννα και ο Αη Βασίλης (ο μπαμπάς) με τα δώρα.
Κάπου στις 20 του Δεκέμβρη όμως γυρνώντας από το σχολείο παρατηρήσαμε ότι κάτω από το δέντρο εμφανίστηκε ένα μεγάλο τυλιγμένο τετράγωνο κουτί!
Το μέγεθος και το βάρος του παρέπεμπε στο μεγάλο μας καημό!
Οι γονείς (και καλά) αυστηροι, μας είπαν να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να ανοίξοπυμε το κουτί να δούμε τι δώρο είναι.
Φυσικά αυτό δεν έπαιζε ως ενδεχόμενο. Το ίδιο βράδυ κλεφτά πήγαμε στο σαλόνι και σκίσαμε μια μικρή γωνίτσα από το περιτύλιγμα και είδαμε ότι κουτί απο κάτω ήταν πράσινο στα χρώματα του Subbuteo! 
Επακολούθησε πόλεμος. Με ζητωκραυγές πήγαμε με τον αδερφό μου στους γονείς μας και απαιτήσαμε να ανοίξουμε το δώρο μας 5 ημέρες νωρίτερα από τα Χριστούγεννα. 
Οι γονείς το έπαιξαν θυμωμένοι κανένα δεκάλεπτο μα τελικά δέχτηκαν.

Μπορώ να πω ότι για αρκετό καιρό ήμασταν τα καλύτερα παιδιά του κόσμου.Τα πιο ήσυχα!
Όλο το απόγευμα και κάθε απόγευμα, η Μίλαν αντιμετώπιζε την Νάπολι ( ήταν οι ομάδες που είχε στο κουτί) σε αγώνες αμφίρροπους γεμάτους ένταση και σασπένς! :)


Είναι σίγουρα το πιο αξιομνημόνευτο δώρο που έχω πάρει...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!
τα σέβη μου
Κώστας


υγ: Μετά από συζήτηση που είχα με τον αδερφό μου, δεν μπορώ παρά να ποστέρω μια ακόμη φωτογραφία ενός θεϊκού παιχνιδιού μας.
Κυρίες και κύριοι...τα Κάστρα και οι Πολιορκητές!
Τραβούσαμε τραπέζια και πολυθρόνες, στήναμε τα κάστρα μας και η μάχη ξεκινούσε!α

και...αν με το Subbuteo μάθαμε να σιδερώνουμε (την τσόχα) , με τα Κάστρα και τους Πολιορκητές μάθαμε να σκουπίζουμε (τα πολεμοφόδια με την σκούπα κάτω απο τον καναπέ)!!


7 σχόλια:

kyros είπε...

Και μετά το σχολείο με τις ώρες στον Τσίγγανα να χαζεύουμε τις ομάδες με τις ώρες. Χώρια που μάθαμε να σιδερώνουμε κιόλας...

Κώστας είπε...

Τσίγγανας και Τσιμπέρης τα Jumbo των 80's στην Κοζάνη!

koulpa είπε...

xaxaxa έλα ρε φίλε.. παρά τα χρόνια που μας χωρίζουν.. το θυμάμαι κι εγώ το ζουμπουντεο.. εμένα το καλήτερο δώρο ήταν ένα που είχε μέσα ένα σορό λαμάκια λαμαρινάκια κι εξαρτηματάκια για κατασκευές.. στις αρχές των 70ς.. και ο πρώτος πολυκυκλοματιστής.. λιγα χρόνια μετά.. :) :)
χρονια πολλά και καλή χρονιά :) :)

Κώστας είπε...

Καλή Χρονιά να έχουμε Παναγιώτη!!

Τα δώρα που πήραμε παιδιά, μένουν πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας. Αυτό ίσως συμβαίνει γιατί δεν παίρναμε και τόσα πολλά δώρα , όπως γίνεται με τα σημερινά παιδιά!

Hades είπε...

Καλή χρονιά ρε Κώστα!
Ό,τι καλύτερο εύχομαι.
Μου λείπει ακόμα η γριά να ξέρεις! :Ρ

KeRaToPoNoS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κώστας είπε...

χαχαχα Άδη παίζει να είσαι ο μόνος που μνημονεύει την συγκεκριμένη στήλη!!
Παλιές καλές εποχές!
Μέχρι και η γριά βολοδέρνει κάπου στην Β Εθνική!