music box

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Αλήθεια Τι Έχεις Για Θεό;




Αλήθεια τι έχεις για Θεό στην ζωή σου?
Πρόσεξε δεν σε ρωτώ σε ποιόν Θεό πιστεύεις.
Αυτο που παρατηρώ είναι ότι ο καθένας μας έχει κάτι που το θεωρεί ως το ύψιστο πράγμα στην ζωή του.
Την γυναίκα του για παράδειγμα. Μπορεί να την θεωρεί καλύτερη/ανώτερη απο αυτόν και να την λατρεύει. Ίσως να βγάζουμε και ένα αίσθημα μαζοχισμού και να γουστάρουμε να μας εξουσιάζουν...
Το αυτοκίνητο. Βγάζεις 800 ευρώ το μήνα και με τα χίλια ζόρια αγοράζεις ένα αυτοκίνητο 25 χιλιάδων ευρώ. Τι? Δεν μπορείς να το συντηρήσεις με τα 800 που παίρνεις? Χαζομάρες. Δεν είναι ανάγκη να φας εσύ, αρκεί να έχει γεμάτο ντεπόζιτο αυτό. Δεν είναι ανάγκη να πλυθείς εσύ, αρκεί να το πλένεις 2 φορές την βδομάδα με ενεργό αφρό (κι ας μην ξέρεις τι είναι αυτός ο αφρός) για να διατηρήσει το χρώμα του....και αν πάθει βλάβη? Θα πάθεις κι εσύ μαζί του...μεγαλύτερη απο αυτή που ήδη έχεις..
Τα λεφτά. Δεν πα να βγάζεις ένα σκασμό λεφτά? Πάντα θες κι άλλα. Η αρρώστια του χρήματος είναι μεγάλη. Το κόλπο είναι το εξής. Σε ένα λογαριασμό βάζεις όλα τα λεφτά που βγάζεις εκτός από ένα μικρό/ελάχιστο ποσό, το οποίο και το καταθέτεις σε άλλο λογαριασμό. Με αυτό το ποσό θα βγάλεις και τον μήνα. Τα άλλα, τα πολλά δεν τα πειράζεις. Τα έχεις να πολλαπλασιάζονται και να τα λατρεύεις. Γιατί τα λεφτά είναι Θεός και το βιβλιάριο καταθέσεων το Ευαγγέλιο.
Η δουλειά. Χωρίς αυτήν θα ήσουν ένας ασήμαντος άνθρωπος. Ένα τίποτα χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Τώρα όμως είσαι ο Μπακάλης. Είσαι ο Ταχυδρόμος. Ο Μάστορας των αυτοκινήτων. Ο Γιατρός.... Και φροντίζεις να το υπενθυμίζεις πάντα. Όπου βρεθείς μιλάς για την δουλειά σου. Για τα περιστατικά που σου έτυχαν. Για τους τρόπους με τους οποίους ΜΟΝΟ εσύ μπόρεσες να αντιμετωπίσεις τις στραβές που σου έτυχαν. Φυσικά αν φύγεις απο την δουλειά τα πάντα θα ριμάξουν...έτσι νομίζεις. Αν βέβαια σε διώξουν απο αυτήν θα μαραζώσεις γιατί θα πάψεις να έχεις την ταμπέλα με την οποία σε γνώρισε ο κόσμος. Θα νιώσεις εγκατελλειμένος απο τον δικό σου Θεό...

Δεν ξέρω..
Βλέπω άτομα γύρω μου μίζερα, προσκολλημένα, υπόδουλα στον Θεό τους. Όποιος κι αν είναι αυτός.

Καλό Βράδυ.

5 σχόλια:

sitofkris είπε...

δν εχουν τον θεο τους

irene είπε...

ξέχασες την ομάδα/πρόεδρο της ομάδας που οδηγεί κάποιους να σπάνε αυτοκίνητα "γιατί έχουνε αθηναικές πινακίδες.." κ άλλα τέτοια κορυφαία!

Elerran είπε...

Ξέρω 'γω ρε Κώστα... Εγώ πάντως λέω να γίνω αλκοολικός τώρα κοντά. Το αλκοόλ μετράει για θρησκεία;

Κώστας είπε...

@sitofkris
ούτε τον διάολό τους...

@Ειρήνη
ναί! τις ξέχασα αυτές τις..θεότητες. Και είναι απο τις πιο σημαντικές, γιατί οδηγούν τους ανθρώπους σε παρόμοιες ακραίες συμπεριφορές προς τους αλλόθρησκους με τις κανονικές θρησκείες.

@Elerran
Μπαα..το αλκοολ δεν είναι θρησκεία.Τελετουργικό είναι!

manikaki είπε...

ΕΣΥ... τι έχεις για Θεό στην ζωή σου; Αυτό το μικρό μυστικό δεν μας το είπες... :)
Μην με ρωτήσεις πίσω.. Τόση ώρα το σκέφτομαι κι ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω! :S