music box

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Αφού Δεν Σε Σέβονται Τι Το Καβαλάς?


Έχω βαρεθεί...
Έχω βαρεθεί να βλέπω, να ακούω, να μαθαίνω ότι κάποιο αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή.
Δεν υπάρχει σεβασμός. Ούτε απο την μια πλευρά ούτε και απο την άλλη.


Οι οδηγοί αυτοκινήτων νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει και πίσω απο τα 5 αστέρια που τους παρέχει η ασφάλεια της λαμαρίνας κάνουν ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι.

Από την άλλη οι οδηγοί των μηχανών την έχουν δει όλοι φίδια και σαύρες. Νομίζουν ότι μπορούν να ξεγλυστρούν στην κίνηση και στο χάος της πόλης.
Easy Riders μιας άλλης εποχής.

Έχω βαρεθεί να ακούω δυσάρεστα.
Έχω βαρεθεί να ακούω την φράση: ο τάδε χτύπησε με την μηχανή, και να περιμένω να ακούσω την συνέχεια με κομμένη την ανάσα. Αν είναι εντάξει ή όχι...

Αφου δεν έχουμε την παιδεία ως όδηγοί και τις υποδομές ως χώρα για να συμβιώνουν μηχανές και αυτοκίνητα,να παει να γαμηθεί.

Ας απαγορέψουμε τον δικυκλισμό στους δρόμους για να ηρεμήσουμε.

15 σχόλια:

demon είπε...

Τι λες ρε Κωστή; Ούτε υποδομή για να χτίζονται σπίτια υπάρχουν. Αλλοδαποί "μας" τα χτίζουν, που μαθαίνουν μάλιστα τη δουλειά στην πράξη. Λοιπόν; Αυτό είναι το χύμα της Ελλάδας όμως. Που άλλοτε μας συμφέρει και πιο συχνά μας εξοργίζει. Οδηγώ μηχανή. Δεν είμαι μύγα. Άνοιξε τα στραβά σου, κοίτα τον καθρέφτη και προς θεού, μην ξεχνάς να βγάζεις φλας ΠΑΝΤΑ!
*
Υ.Γ. Εγώ ψηφίζω Αντί-πείνα

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι μύγα αλλά συμπεριφέρεσαι ως τέτοια. Προσπερνάς απο τα δεξιά.Εκνευρίζεσαι που είσαι απο πίσω μου και δεν μπορείς να με προσπεράσεις και αργείς να πας στη δουλειά σου. (Λες και εμείς δεν έχουμε δουλειές.)Λες και σου είπε κανείς οτι αν βγεις με τη μηχανή θα διακτινιστείς σε χρόνο μηδέν στον προορισμό σου.Όπως όλοι μας και εσύ θα περιμένεις... Και μόλις βρεις ευκαιρία κάνεις απότομο ελιγμό αγανακτησμένος.. τι περιμένεις? Τι αντανακλαστικά έχει ο μέσος άνθρωπος?
Λένα

zouri1 είπε...

καλα αμα ανοιξουμε το θεμα ειναι τεραστιο.Εγω προσεχω παρα πολυ αλλα τι ακνεις οταν στον μονοδρομο τον βλεπεις μπτοστα σου?τι κανεις οταν σου χτυπαει τον καθρεφτη σου.Τι κανεις οταν ειναι ενας αριστερα σου και ενας δεξια σου και σου λενε να πας πιο εκει.?οι Ελληνες οδηγοι μηχανων ειναι οτι χειροτερο μπορει να σου τυχει.Πουθενα μα πουθενα στο εξωτερικο δεν θα ειναι δεξια σου μηχανη.Τηρουνε κανονικα την σειρα τους.

Κώστας είπε...

Δαίμονα, αυτό το φλας είναι ένα θέμα...
πρέπει να μας μαθαίνουν στην σχολή όδηγών ότι δεν χαλάει το αυτοκίνητο όταν το ανάβεις, όταν δεν σου έρχεται φουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ επειδή καταναλώνεις ρεύμα καια ότι η αλλαγή της λάμπας όταν καεί κάνει 0,5€...

υγ: Η ψηφοφορία έκλεισε :)
Μάλλον για μποέμισσα το κόβω να πηγαίνει...

Κώστας είπε...

Λένα καλησπέρα. Καλωσήλθες.

Η οδική συμπεριφορά και των οδηγών της μηχανής είναι ένα θέμα...
Απο την στιγμή που ξέρεις τον κίνδυνο που διατρέχεις με τόσα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους, για ποιόν λόγο συμπεριφέρεσαι σαν...μύγα όπως έγραψες?

Κώστας είπε...

Το νόμισμα έχει δύο όψεις zouri...
Σκοτώθηκε πριν χρόνια ένας πολύ καλός μου φίλος στην Αθήνα με μηχανή, γιατί κάποιος βγήκε με την όπισθεν απο ένα στενό και του έκλεισε τον δρόμο...Και βλέποντας την όλη κατάσταση ο οδηγός του οχήματος αναφώνησε: Δες τι ζημιά μου έκανε στο αμάξι το μαλακισμένο...

Ήμουν σε ένα ταξί στην τελευταία επίσκεψή μου και ένας ταξιτζής που με πήγαινε στο ξενοδοχείο μου, έκλεισε σκόπιμα μια κοπελιά με μηχανή, γιατί πριν δεν κράτησε την γραμμή της στον δρόμο. Η κοπελιά έκανε μια μανούβρα για να τον αποφύγει και ο ταξιτζής γελώντας είπε: Καλά να πάθεις...

Απο την άλλη μου έχει τύχει άπειρες φορές να θέλω να αποφύγω κάτι σε κεντρικούς δρόμους και την ώρα που πάω να κάνω λίγο δεξιά να βλέπω να περνά ξυστά και με ταχύτητα μηχανή.

Σήμερα κιόλας στην είσοδο της πόλης με προσπέρασε ένας με street. Πήγαινε πάνω απο 140. Να σημειώσω ότι έβρεχε και ότι υπήρχαν διαβάσεις πεζών....

Δεν βγάζεις άκρη.
Ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει. Το κακό είναι όμως ότι σε μια σύγκρουση οχήματος με μηχανή αυτός που θα πονέσει έιναι ο οδηγός της μηχανής.

Hades είπε...

Στην Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε να απαγορευθούν έως και οι πεζοί... Δεν περιορίζεται μόνο στην άτυπη κόντρα αυτοκινήτων-μηχανών η ιστορία...

patsiouri είπε...

Χα χα, συμφωνώ με το HADES, εγώ είμαι επικίνδυνη πεζή!

Suspect είπε...

οι σοβαροι οδηγοι ειναι οι μηχανοβιοι μεγαλων κυβικων.

τα παπακια εχουν τον δικο τους ΚΟΚ...

Κώστας είπε...

Hades , Patsiouri η ιστορία με τους πεζούς είναι μια άλλη ιστορία.
Ευτυχώς εδώ στην Κοζάνη οι οδηγοί είναι ψυλιασμένοι και πολλές φορές σταματούν το αυτοκίνητο για να περάσουν οι πεζοί.

Κι εγώ patsiouri μου , να ξέρεις , είμαι ένας πάρα πολύ κακός πεζός :))

Κώστας είπε...

Ύποπτε δεν είναι απολυτο αυτό που λές.
Απλά οι..μεγάλου κυβισμού δεν μπορούν να κάνουν όλες τις μανούβρες που κάνουν οι pizza-boys.
Από την άλλη όμως μόλις βρούνε άδειο δρόμο βλέπουν αν η μηχανή τους μπορεί να πιάσει τα 100 σε 3"...

demon είπε...

Κωστή... ακριβώς! Αν με χτυπήσεις με το του-του σου, δε θα πονέσεις εσύ. Εγώ κινδυνεύω. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Με τον κάθε μαλάκα, είτε γέρο που δε βλέπει στα 5 εκατοστά, είτε με το μαλακισμένο που πήρε την αυτοκινητάρα του μπαμπά είτε με την γκόμενα που κρατά το τιμόνι σα να είναι... δίμετρη πούτσα, κινδυνεύουν τα δίκυκλα. Και αρκετοί οδηγοί "κολλάνε" επίτηδες σε μηχανάκια και γουστάρουν να τα βλέπουν να πέφτουν. Συμφωνώ απόλυτα με τον Suspect. Οι οδηγοί κυβικών, είναι οδηγοί χρόνων, με πείρα που έχουν επιλέξει αυτό ως μέσο τους. Και δε μιλώ για εκείνους που οδηγούν μηχανή μόνο το καλοκαίρι, έτσι; Είναι όντως μεγάλο το θέμα. Ναι, δεν έχουμε παιδεία. Ναι, δεν έχετε παιδεία. Ποιος προσέχει όμως περισσότερο; Προφανώς αυτός του οποίου η ζωή κινδυνεύει καθημερινά.

demon είπε...

Προσωπικά, οδηγώ δαιμονισμένα και πολύ νευρικά και επιθετικά, προσέχω όμως σα διάολος : ) Και όχι. Δεν προσπερνώ από τα δεξιά και ναι, βγάζω φλας. Και προσπαθώ πάντα να προβλέψω τι μαλακία θα κάνει ο μπροστινός, ο πλαϊνός κλπ.. Όταν όμως πεθάνω στο δρόμο, δε θα βγει κανείς να πει "Α, αυτή σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. Τουλάχιστον πρόσεχε όμως και δεν οδηγούσε σαν ντελιβεράς".

Κώστας είπε...

"Οι οδηγοί κυβικών, είναι οδηγοί χρόνων, με πείρα που έχουν επιλέξει αυτό ως μέσο τους"

demon δυστυχως δεν είναι απόλυτο αυτό.Δυστυχώς..

...και πως θα προβλέψεις την μαλακία του άλλου αν οδηγάς νευρικά και επιθετικά? Δεν στέκει..

Πάντως να συμφωνήσω μαζί σου στο ότι προσέχει περισσότερο αυτός που κινδυνεύει η ζωή του περισσότερο...

demon είπε...

Κωστή, ναι. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αν είσαι καλός οδηγός, είσαι και στο δίτροχο και στο κάρο και σε πούλμαν! Πως γίνεται; Δεν ξέρω γίνεται όμως. Είμαι καλή οδηγός. Χωρίς να είμαι συντηρητική ή κότα. Είμαι πολύ προσεκτική, σου είπα. Τις μαλακίες μου τις κάνω όμως. Τις κάνω, όμως, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος εις βάρος μου.
...